Start cameratoezicht op Rietdijk

Start cameratoezicht op Rietdijk

Artikel
Minder dan 1 minuut leestijd

In navolging op de ondertekening van het convenant  op donderdag 7 mei 2015 is bedrijventerrein Rietdijk in Giessen nu voorzien van camerabeveiliging.

Systeem actief
Op donderdag 21 mei werd het camerasysteem officieel in gebruik genomen. De plaatsing van de beveiligingscamera’s is onderdeel van een gezamenlijk beveiligingsplan dat door een werkgroep vanuit de ondernemersvereniging is opgesteld.


Samenwerking

In dit project werken de gemeente, Stichting Collectieve Belangen Rietdijk en Securitas samen om de criminaliteit terug te dringen en zo de veiligheid te vergroten. Van de ondernemers op De Rietdijk neemt 60% deel aan het project. Politieteamchef Jaap Naaktgeboren: “Het werkt preventief als men camera’s ziet. Een deelname van 60% is echt hoog.” Burgemeester Arie Noordergraaf : “Ik ben er heel gelukkig mee dat het terrein op deze manier beveiligd kan worden.”


Voordeel

Met collectieve beveiliging staan ondernemers samen sterker en wordt er geprofiteerd van gedeelde kosten waardoor iedereen voordeliger uit is. Daarbij is het door inzet van slimme camera’s mogelijk om het bedrijf in de gaten te houden via een eigen mobile device.

 

New Call-to-action