Securitas introduceert sluitbegeleiding op afstand

Nieuwsartikel
1 minuut leestijd

Met de introductie van sluitbegeleiding op afstand kunnen tankstations nu ook zonder fysieke begeleiding veilig afsluiten ‘s avonds. In samenwerking met dochteronderneming Poseidon ontwikkelde Securitas een sluitingsprotocol waarin innovatieve software, cameratechnologie en de Securitas meldkamer centraal staan.

Inmiddels werken tien stations volgens het nieuwe sluitingsprotocol. Nog eens vijftig stations verwachten de komende maanden over te stappen op begeleiding op afstand. Met de implementatie van sluitbegeleiding op afstand kunnen tankstations kostenbesparingen realiseren die oplopen tot maar liefst vijftig procent.

Op de voet gevolgd

Met sluitbegeleiding op afstand behoort mobiele fysieke begeleiding tot het verleden. Doordat in de meldkamer het sluiten van de tankstations op de voet wordt gevolgd, kan de sluitprocedure zelfs aan één persoon worden overgelaten. Doet zich een calamiteit voor dan worden beelden via Live View direct doorgeschakeld naar de hulpdiensten die vervolgens snel ter plekke kunnen zijn.

Kort tijdsbestek

Dankzij de innovatieve software, cameratechnologie en grote capaciteit van de meldkamer kunnen honderden stations tegelijkertijd binnen een zeer kort tijdsbestek sluiten. Elke meldkamer operator volgt vier sluitingen tegelijk. Zodra een afwijking wordt gesignaleerd, focust het beeld zich op die situatie en worden de andere sluitingen overgenomen door een andere centralist.

Efficiënte samenwerking

Sluitbegeleiding op afstand biedt belangrijke voordelen ten opzichte van uitsluitend fysieke beveiliging. De investering is beperkt, bovendien kan er efficiënt worden gewerkt waardoor klanten kosten besparen. Zeer effectief is de samenwerking met hulpdiensten. Jan Paul van der Wallen, Head of Solutions bij Securitas: ‘Door sluitbegeleiding op afstand worden hulpdiensten, indien nodig, snel en efficiënt geïnformeerd, dit terwijl een beveiliger in het geval van een calamiteit de auto niet mag verlaten.’

Concept uitrollen

Securitas introduceerde tweeënhalve maand geleden sluitbegeleiding op afstand. Op dit moment wordt het concept uitgerold bij 50 bemande stations die na negen uur ’s avonds de deuren sluiten. De eerste tien stations werken al naar volle tevredenheid volgens het nieuwe protocol. De komende weken gaan ook de andere stations over op sluitbegeleiding op afstand via de Securitas alarmcentrale.

Call to action naar whitepaper beveiligen op afstand