Hoe beveilig je… een Coca-Colafabriek?

Klantverhaal
1 minuut leestijd

In het Brabantse Dongen wordt 81 procent van alle Coca-Cola voor de Nederlandse markt gemaakt en gedistribueerd. Securitas beveiligt het strakke proces achter de duizenden flesjes Coca-Cola die hier dagelijks worden geproduceerd.

Een vast team van Securitas, speciaal getraind voor Coca-Cola en de voedingsindustrie, verzorgt 24 uur per dag, zeven dagen per week, de beveiliging van de productiefaciliteit en het bijbehorende kantoor in Dongen. Naast toegangscontrole van personeel en bezoekers, en van de algemene veiligheid als inbraak- en brandcontrole, verzorgt het team ook de algemene safety & security, zoals controlerondes binnen de fabriek.

Experts in de voedingsindustrie

Er gelden strenge veiligheidseisen voor de productie van Coca-Cola. Niemand komt de fabriek in zonder door de beveiligers gecheckt te zijn en een gezondheidsverklaring te hebben ondertekenend. Veiligheid en gastvrijheid zijn speerpunten in de samenwerking, die begin dit jaar van start ging.

Jan Zeef, Security Manager Coca-Cola Enterprises: ‘Beveiligingsdiensten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Wij werken daarom graag met een partner die gespecialiseerd is binnen dit segment.’ Overdag zijn er continu twee beveiligers aanwezig in de loge. ’s Avonds vindt er een overdracht plaats aan de nachtbeveiligers. De beveiliging in Dongen kan live, via camera’s van het interne cctv-systeem, bij het hoofdkantoor meekijken. Bij alarmering kan er direct worden gehandeld. Ook worden de waterbronnen van Coca-Cola continu gecontroleerd. ‘Voor ons is algemeen toezicht en controle de belangrijkste taak van Securitas. Deze taak wordt door het team naar tevredenheid uitgevoerd,’ stelt Zeef.

Gemotiveerd en leergierig

‘Ondanks een relatief korte inwerkperiode heb ik de medewerkers van Securitas leren kennen als gemotiveerd en leergierig’, zegt Zeef. Het team is gedreven om zijn taak nauwkeurig uit te voeren, denkt mee en luistert naar ons als klant. Verder stellen de beveiligers zich flexibel op. Voor Securitas was de locatie en de Coca-Cola bedrijfscultuur nieuw. De beveiligers vonden goed hun weg en zijn nu niet meer weg te denken uit de organisatie.’

Zo beveiligt Securitas dus de grootste Coca-Colafabriek van ons land.

Lees meer klantverhalen.