Gastheer in uniform bij Sligro

Klantverhaal
1 minuut leestijd

Speciaal in het donkere én drukke laatste kwartaal van het jaar vraagt de veiligheid van de 44 groothandels van Sligro extra aandacht. Securitas vult dit gericht in met koopavondbeveiliging. “Die inzet werkt”, weet hoofd beveiliging Abe Sinnema van Sligro.

Ogen en oren
“Op de koopavonden zijn de medewerkers van Securitas ‘de ogen en oren’ van Sligro”, stelt Sinnema. “Mede door de koopavondbeveiliging hebben we al sinds 2000 geen overvallen gehad op die tijdstippen. Ik denk dat alleen al van de aanwezigheid – een zichtbaar voertuig, het uniform – een preventieve werking uitgaat.”

Goede relatie
Sligro werkt al bijna tien jaar met Securitas. Sinnema: “De relatie is goed. We kunnen snel schakelen en weten van elkaar welke taal we spreken.” Bert den Hartog – Business Developer bij Securitas – kan dat beamen. “Wij weten wat ze vragen, en wij begrijpen hoe zij werken.” Beveiligers lopen rondes door de winkel, letten op bij de kassa’s en begeleiden verkopers na sluitingstijd naar de personeelsuitgang. Securitas verzorgt overigens ook de alarmopvolging bij de ruim honderd EMTÉ-supermarkten, onderdeel van Sligro.

Kennis en kunde
Securitas levert de beveiligers zoals Sinnema ze graag ziet: representatief en met voldoende kennis en kunde om problemen op tijd te signaleren. “Eigenlijk moet de beveiliger een gastheer in uniform zijn: helpen waar het kan, en ingrijpen waar nodig. Zo maken zij voor ons het verschil.”