Beveiligen in een open samenleving

Studio Sessie
1 minuut leestijd

‘Wat is de impact van de open samenleving op uw beveiliging?’ In aflevering 3 van de Securitas Studio Sessies gaan experts Liesbeth van der Heide, onderzoeker bij de Universiteit Leiden en Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij TNO daarover met elkaar in gesprek.

De open samenleving is het onderwerp van de laatste aflevering in een reeks van drie inspirerende Studio Sessies waarin wij u meenemen in de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van de beveiliging. Experts geven hun visie op urgente thema’s en vertellen hoe bedrijven met hun beveiliging hierop kunnen anticiperen.

Who is in charge?

In deze aflevering komen de asymmetrische machtsverhouding tussen de overheid, burger en bedrijfsleven aan de orde. En onderwerpen als terrorisme, big data, signaleren en samenwerken. ‘Who is in charge?’ Oftewel: ‘Wie is de baas?’, is de vraag die de experts stellen en beantwoorden. Hoe kunnen partijen met verschillende belangen samenwerken om de veiligheid in de samenleving te vergroten?

Bekijk hier aflevering 3

Het Nieuwe Beveiligen

Onze wereld verandert continu. Dit vraagt om een nieuwe kijk op beveiliging. Securitas heeft daarom de beveiligingsstrategie Het Nieuwe Beveiligen ontwikkeld, preventieve veiligheidsoplossingen gebaseerd op proactiviteit, integraliteit en sturing vanuit dreiging.

Studio Sessie gemist?

Heeft u een aflevering van onze Studio Sessies gemist? Geen probleem. U kunt de sessies hier terugkijken. Laat u in de eerste aflevering informeren over de kansen en bedreigingen in het informatietijdperk door Rick Strijbos, directeur van de Security Academy en hoogleraar Sander Klous. Of verdiep u tijdens de tweede sessie in de impact van nieuwe technologieën op uw beveiling met Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom en hoogleraar Veiligheidskunde Pieter van Gelder.