Duurzaam watergebruik in hoofdkantoor Breukelen

Artikel
22 maart 2022 2 minuten leestijd

Grondwater, dat is het thema van de Wereldwaterdag op 22 maart. Een belangrijk thema aangezien de hoeveelheid en kwaliteit van het grondwater door klimaatverandering snel afneemt. Voor Securitas reden om te investeren in duurzaam en maatschappelijk ondernemen en extra bewust om te gaan met water. 

Wereldwaterdag wordt jaarlijks georganiseerd door VN-Water en is deze editie specifiek gefocust op grondwater. Water dat we onder andere gebruiken om drinkwater van te maken, onze handen te wassen en te douchen. Niet iedereen is zich bewust van het belang van grondwater. Om die reden wil de VN aandacht vragen voor de schaarste van grondwater en mensen aanmoedigen er duurzamer mee om te gaan.

New Call-to-action

Schoon drinkwater

Leidt klimaatverandering in een groot deel van de wereld tot schaarste, bij Securitas realiseren we ons dat er in Nederland nog steeds iedere dag onbeperkt water uit de kraan komt. Schoon drinkwater dat bijdraagt aan een gezond leven en een gezond voedingspatroon. Water is een van de belangrijkste stoffen in ons lichaam en essentieel om ons lijf gezond te houden. Aangeraden wordt om ongeveer 2 liter water per dag te drinken. Verspreid over de dag in porties van 250 tot 500 ml. Maar hoe doe je dat als je onderweg bent of op je werk?

Watertappunten

Securitas heeft zowel bij de bouw als bij de inrichting van het hoofdkantoor in Breukelen rekening gehouden met de gezondheid van medewerkers en bezoekers. Bewegen wordt gestimuleerd en vers drinkwater is voor iedereen beschikbaar. In het pand zijn bij de ingang en in het vergadercentrum twee spectaculaire groenwanden neergezet. In beide wanden bevinden zich watertappunten waar medewerkers en bezoekers een glas of waterflesje kunnen (bij)vullen.

Naast de gezondheid van medewerkers staan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel bij Securitas. Zo ligt er op het dak van de entree een groendak en telt het dak maar liefst 150 zonnepanelen. Er is gekozen voor het hergebruik van kantoormeubilair en voor recyclebare materialen, zoals een circulaire tegelvloer en een circulair tapijt. De vele planten in het kantoor verminderen geluidsoverlast en zuiveren de lucht. Ze dragen bij aan een beter binnenklimaat in het kantoor.

Duurzaam bouwen

Omdat Securitas zich realiseert dat ook onze watervoorraad en het milieu kwetsbaar zijn, is gekozen voor een duurzaam bouwtraject. Het hoofdkantoor heeft een BREAAM-certificaat. BREAAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dat betekent dat er toekomstbestendig, duurzaam en kostenbesparend is gebouwd. En met veel aandacht voor het binnenklimaat, ventilatie en licht.

New Call-to-action