Kijk mee in ons vernieuwde SOC

Video
26 maart 2018 1 minuut leestijd

Het kloppend hart van Securitas; dat is het Securitas Operations Center (SOC). In onze nieuwste video geven we een rondleiding in een van de meest geavanceerde Operations Centers van Nederland. Neem onder andere een kijkje in de Control Room, de High Security Room en loop mee op de afdeling Video Monitoring.

In het SOC komen dagelijks duizenden meldingen binnen. De afdeling Customer Service verleent 45.000 keer per maand ondersteuning en bij de afdeling Remote Services worden maandelijks 72.000 activiteiten geregistreerd. In de Control Room – waar onder meer huizen, kantoren en personen worden bewaakt – komen maar liefst één miljoen meldingen per maand binnen.

Optimaal samenspel

De voormalige alarmcentrale in Geldrop is omgebouwd tot een centrum dat nog maar weinig van doen heeft met een traditionele particuliere alarmcentrale (PAC). Het SOC is koploper in de regie over preventieve veiligheidsoplossingen; een centrum waarin optimaal samenspel tussen Customer Service, Operations en Support en Data Analytics centraal staat.

Integrale oplossingen 

De alarmcentrale is grondig verbouwd. Grotere werkplekken, meer licht en een transformatie van kleine kantoren naar grotere open afdelingen zijn enkele veranderingen die zijn doorgevoerd in de alarmcentrale. Een van de belangrijkste de redenen voor de verbouwing is de stijgende vraag naar integrale oplossingen. Goede communicatie, samenwerking en inzicht in het totale proces zijn urgenter dan ooit.

Dienstverlening SOC

‘Bij integrale oplossingen praat je niet alleen over het stukje monitoring, maar over een breed scala aan dienstverlening’, zegt Ron Mense, manager bij het Securitas Operations Center. De dienstverlening bestaat onder meer uit traditionele monitoring, alarmopvolging, videodienstverlening en onze 24/7 bereikbaarheidsservice. Maar ook mobiele surveillance, track en trace services, sluitbegeleiding op afstand en/of een guard op locatie maken onderdeel daarvan uit.

Predictive data

In het SOC wordt alle data opgeslagen: van de data van de monitoring, de Video Content Analyse (VCA) tot de data die een surveillant op locatie genereert en in het systeem zet. Mense: ‘Deze data, eventueel verrijkt met externe data, wordt in het SOC verzameld en geanalyseerd. Het SOC is daarom onmisbaar in ons streven naar integrale oplossingen en past 100 procent binnen de filosofie van Het Nieuwe Beveiligen. Met het SOC maken we Het Nieuwe Beveiligen mogelijk: proactief beveiligen met als uiteindelijke doel voorspellend handelen door middel van predictive data.’