Veiligheidsbranche start wervingscampagne beveiligers

Veiligheidsbranche start wervingscampagne beveiligers

Artikel
1 minuut leestijd

‘Wat voor beveiliger ben jij?’ Met die vraag start de Nederlandse Veiligheidsbranche een wervingscampagne. Een campagne die vooral jongeren moet interesseren in een baan als beveiliger. Met de campagne wil de veiligheidsbranche beveiligers positief onder de aandacht brengen en een dreigend tekort aan beveiligers aanvullen. 

Voorzitter Ard van der Steur over de campagne: ‘Werken als beveiliger is ontzettend veelzijdig. Het is een mooie en verantwoordelijke baan. Beveiligers brengen rust en veiligheid, zodat anderen onbezorgd kunnen werken, winkelen en wonen. We staan er onvoldoende bij stil dat in elke sector of branche wel beveiligers aan het werk zijn. De Nederlandse Veiligheidsbranche wil beveiligers positief onder de aandacht brengen en zoekt enthousiaste, nieuwe talenten.’ 

Wat voor beveiliger ben jij?

De slogan ‘Wat voor beveiliger ben jij?’ moet vooral jongeren aanspreken om een baan als beveiliger te overwegen. Op de campagnesite komen geïnteresseerden er niet alleen achter of het vak van beveiliger écht wat voor ze is, een korte quiz geeft ook antwoord op de vraag in welke tak van sport ze het best op hun plek zijn. Ben je bijvoorbeeld een ‘sociaal dier’ of eerder een ‘hoogvlieger’? Dan is de evenementenbeveiliging of de luchtvaartbeveiliging misschien wel helemaal je ding.

Eigen opleiding Securitas 

Securitas is blij met het initiatief vanuit de branche. Samen met de Zadkine Veiligheidsacedemie verzorgt de beveiligingsorganisatie al jaren met succes een eigen opleiding tot Beveiliger 2. In de opleiding speelt blended learning, een methode die klassikale lessen en digitale leertechnieken combineert een grote rol. Een deel van de lessen wordt gegeven in het nieuwe opleidingscentrum in het hoofdkantoor van Securitas in Breukelen. Met name de verbinding tussen theorie en praktijk is voor veel studenten zeer waardevol. 

Opleiding Beveiliger 2

De module die studenten in Breukelen kunnen volgen, betreft de opleiding Beveiliger MBO 2 Crebo 25690 Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor volwassenen. De theoretische beveiligersvakken en generieke mbo-vakken worden verzorgd door Zadkine, de praktijktrainingen door praktijkopleiders van Securitas. Deze opleidingen zijn niet alleen geschikt voor jongeren, maar ook voor volwassenen, waaronder zij-instromers. 

Benieuwd naar onze specialismes en vacatures? Neem een kijkje op onze vacaturesite.

New Call-to-action