Securitas versterkt lokale aanwezigheid met overname Securion

Securitas versterkt lokale aanwezigheid met overname Securion

Nieuwsartikel
2 oktober 2024 1 minuut leestijd

Securitas Nederland heeft per 1 oktober 2024 het beveiligingsbedrijf Securion overgenomen. Deze overname vormt een belangrijke stap in de versterking van de lokale aanwezigheid en stelt Securitas in staat klanten nog beter geïntegreerde beveiligingsoplossingen te bieden.

Uitbreiding dienstverlening

Securion, een lokaal beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in mobiele diensten en objectbeveiliging, brengt waardevolle expertise en ervaring met zich mee. Met de overname breidt Securitas haar dienstverlening verder uit en verstevigt zij haar leidende positie in de beveiligingssector, met name in de regio Oost-Nederland. Ook in deze regio zullen de klanten lokaal bediend blijven worden en tegelijkertijd kunnen profiteren van de wereldwijde kennis en ervaring van Securitas en haar dienstverlening. 

Mensen, kennis en techniek

Met de overname van Securion zet Securitas in op de krachtige combinatie van mensen, kennis en techniek. ‘Deze overname sluit naadloos aan bij onze strategie om zowel nu als in de toekomst een toonaangevende partner te blijven voor geïntegreerde beveiligingsoplossingen die inspelen op de steeds veranderende dreigingen’, aldus Bart Schmeink, algemeen directeur Securitas Nederland. 

‘Mede gezien de krapte op de arbeidsmarkt vinden wij het belangrijk om te blijven investeren in innovatieve beveiligingsoplossingen, juist ook lokaal’, vertelt Ed Bosscher, algemeen directeur Securion. Bosscher ziet de overname als een logische stap in het continueren van de hoogwaardige dienstverlening die Securion altijd heeft geboden. ‘Twente is tenslotte een kennisregio en ik ben ervan overtuigd dat Securitas hier haar expertise volop zal delen’, aldus Ed Bosscher. 

Over Securion

Securion speelt een cruciale rol in het handhaven van veiligheid en gemoedsrust door het aanbieden van een breed scala aan beveiligingswerkzaamheden, als onder meer het beveiligen van evenementen, beschermen van hoogwaardige faciliteiten en het uitvoeren van mobiele surveillancediensten. Daarnaast levert zij ook receptieservice en security hosts. Vanuit hun kantoren in Oost-Nederland bedienen zij zowel de grootste high risk bedrijven als het MKB.