Zou u uw gezicht verkopen aan een robotfabrikant?

Poll
23 oktober 2019 Minder dan 1 minuut leestijd

Een levensechte robot met uw uiterlijke kenmerken? De Britse fabrikant Geomiq biedt 125.000 dollar voor hét gezicht voor alle zorgrobots van het bedrijf. Details ontbreken, maar dat maakt de vraag niet minder interessant: ‘Zou u het doen?’

125.000 dollar (ongeveer 110.000 euro) klinkt als een lekker bedrag, maar onderschat de tegenprestatie niet. Ga je met de robotmaker in zee, dan geef je effectief je uiterlijk (en het merkrecht daarop) weg. De fabrikant kiest voor deze weg om in de toekomst juridische problemen te voorkomen. Uit alle aanmeldingen wordt één gezicht gekozen.

Ouderen verzorgen

Details over het project zijn schaars. Wel weten we dat de robot is bedoeld is om ouderen te verzorgen en dat er al vijf jaar aan het project wordt gewerkt. De productie moet volgend jaar van start gaan. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociale robots? In dit interview van Bright maakt u kennis met robot Sophia.

Een goed idee?

Wat vindt u ervan dat een robotfabrikant het uiterlijk van bestaande mensen wil kopiëren? Zou u bereid zijn uw gelaatstrekken te verkopen? Wij zijn benieuwd. Geef uw mening in onze poll!

Poll

Zou u uw gezicht verkopen aan een robotfabrikant?

Laden ... Laden ...

whitepaper social engineering