Wie is verantwoordelijk voor onze privacy?

Poll
8 juni 2018 Minder dan 1 minuut leestijd

Wie beschermt onze (online) privacy, wie bepaalt de regels en wie is verantwoordelijk? Wij zijn benieuwd naar uw mening. Moet de overheid ingrijpen? Het bedrijfsleven haar verantwoordelijkheid nemen? Of vindt u dat de verantwoordelijkheid in de eerste plaats bij de burger zelf ligt?

De discussie over privacy is actueel. Apple CEO Tim Cook noemt privacy een ‘fundamenteel mensenrecht’ en zei deze maand tegen CNN dat de situatie rond online privacy ‘totaal uit de hand gelopen is’. Hij denkt dat de meeste gebruikers niet beseffen wie hen allemaal volgt, hoeveel zij worden gevolgd en hoe groot de hoeveelheden gedetailleerde data zijn die er over hen bestaan.

Zelfregulering

Maar wie is verantwoordelijk voor de bescherming van onze persoonsgegevens? Het Europese Hof van Justitie bepaalde onlangs dat niet alleen Facebook verantwoordelijkheid draagt als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens, maar ook de beheerder van een pagina. Cook zegt de voorkeur te geven aan zelfregulering van bedrijven, maar denkt dat bij online privacy niet altijd werkt. Hij vindt dat de overheid misschien stappen zou moeten ondernemen.

Wij zijn benieuwd wat u hiervan vindt. Breng uw stem uit in onze poll!

Poll

Wie is het meest verantwoordelijk voor onze (online) privacy?

Laden ... Laden ...