Succesvol beveiligen op afstand

Artikel
2 minuten leestijd

Het aantal inbraken en diefstallen bij bedrijven, winkels en instellingen is de afgelopen jaren fors afgenomen. Vooral gelegenheidsdieven laten zich afschrikken door de aanwezigheid van camera’s. Logisch dus dat steeds meer bedrijven investeren in video surveillance. Voorkomen is beter dan genezen.

Een toename van het aantal bewakingscamera’s, inbraakpreventie en professionele beveiliging zijn volgens de politie enkele redenen waarom de criminaliteitscijfers elk jaar opnieuw dalen. Beveiliging op afstand speelt daarbij een grote rol. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om hun bewakingscamera’s aan te sluiten op een alarmcentrale die de beelden opvolgt en analyseert.

Alles onder controle

Kantoren en bedrijfsterreinen die zichtbaar zijn uitgerust met bewakingscamera’s én zijn aangesloten op een alarmcentrale krijgen minder te maken met inbraken en ongewenste bezoekers. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Opname van videobeelden met een hoge resolutie tot 1080p: Dankzij scherpe beelden wordt de kans om daders te identificeren een stuk groter.
  • Altijd en vanaf elke locatie controle op de zaak: Via smartphone, tablet of computer op elk moment toegang tot realtime videobeelden van het bewakingssysteem.
  • Rechtstreekse verbinding met alarmcentrale: Permanente monitoring. In geval van een alarm nemen operators gepaste maatregelen.
  • Intelligente video-analyse: Slimme camera’s detecteren beweging binnen een vooraf bepaald gebied. Zodra de camera afwijkend gedrag detecteert, wordt de alarmcentrale automatisch gealarmeerd.

Snelle follow up

Een van de grootste voordelen van professionele alarmverificatie is de mogelijkheid van een snelle follow up waarmee vervolgschade kan worden beperkt of zelfs worden voorkomen.Operators komen onmiddellijk in actie als er een melding binnenkomt. Zij zijn getraind in het herkennen van afwijkend gedrag en kunnen snel schakelen waardoor tijdig de juiste interventie wordt toegepast. Bij een acuut alarm worden hulpdiensten, waaronder de politie, onmiddellijk gewaarschuwd.

Camerasurveillance

Met cameratoezicht op afstand is het mogelijk om preventieve, virtuele bewakingsrondes uit te voeren. Voor deze vorm van surveillance worden vaste- en beweegbare IP-camera’s gebruikt. Met name op grote terreinen is camerasurveillance efficiënt. Zeker als deze plaatsvindt in combinatie met fysieke beveiliging.

Verdachte bewegingen

De nieuwe generatie thermische bewakingscamera’s is nu al in staat om zelf aan inbraakdetectie te doen. In combinatie met intelligente analysesoftware zorgen slimme camera’s ervoor dat er alleen melding wordt gemaakt als er daadwerkelijk iets afwijkends gebeurt. Bij verdachte bewegingen bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk het systeem te koppelen aan systemen die bijvoorbeeld een overstroming of glasbreuk meten. Daarnaast kunnen camera’s worden ingezet voor toegangsbeheer. Via camera’s kan de identiteit van bezoekers op afstand worden gecontroleerd.

Veilig ondernemen

Zoals hierboven beschreven, zijn de voordelen van videobeveiliging op afstand groot. Incidenten kunnen snel worden opgevolgd waardoor de schade beperkt blijft. Als ondernemer loopt u minder risico en kunt u met een professioneel vangnet zelfs kosten besparen. Zo investeert u niet alleen in de veiligheid in uw onderneming, maar tevens in een krachtig middel om het aantal loze alarmmeldingen terug te dringen. Dit maakt de hele alarmketen vele malen efficiënter en effectiever.

 

whitepaper beveiligingsoplossingen soc securitas