Securitas lanceert Incidentenmelder

Artikel
1 minuut leestijd

Securitas lanceert de Incidentenmelder, een mobiele applicatie en online platform waarmee gebruikers incidenten kunnen melden door middel van crowd sourcing. De Incidentenmelder kan bijvoorbeeld worden ingezet op bedrijventerreinen, in woonwijken of op scholen. Binnen een afgeschermde community kunnen gebruikers incidenten, zoals rondhangende jongeren of defecte verlichting, direct melden.

Groepsbeheerders kunnen de meldingen via de online applicatie direct inzien en daarop actie ondernemen. De app biedt ook de mogelijkheid om gebruikers in specifieke gevallen, zoals een verdachte gedraging, via een pushbericht op de hoogte te stellen. Bert den Hartog van Securitas: ‘De Incidentenmelder is een mooi voorbeeld van hoe we steeds vaker techniek inzetten om de veiligheid in bepaalde gebieden te verbeteren. Door de hulp van gebruikers hebben we heel wat extra oren en ogen om concrete situaties die de veiligheid en leefbaarheid aangaan snel en efficiënt te registreren en af te handelen.’

Incidentenmelder

Na melding surveilleren bij donkere tunnel

Na een uitvoerige pilot wordt de applicatie nu op meerdere plekken in Nederland actief gebruikt. Den Hartog: ‘We merken nu al dat mensen de app dagelijks gebruiken om zaken te melden. Zo voelden gebruikers van de app zich onveilig als zij na een avonddienst door een tunnel moesten fietsen. We namen de tunnel daarna op in de route van de mobiele surveillant. Maar ook kapotte stoeptegels, inbraken en ingeslagen autoruiten worden gemeld.’ De Incidentenmelder is beschikbaar als gratis applicatie in de Apple App Store en Google Play Store. Het betreft een aanvulling op de huidige dienstverlening van Securitas.

Meer informatie is te vinden via www.incidentenmelder.nl. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 088-3221100 en info@securitas.nl.


New Call-to-action