Pollresultaten: Welk nut heeft camerabeveiliging?

Artikel
1 minuut leestijd

Voorkomen is beter dan genezen. Dat blijkt uit onze poll over het nut van camerabeveiliging. 54 procent van de deelnemers aan onze poll gaf aan dat een preventieve werking het grootste voordeel is van het instellen van cameratoezicht in en rond het bedrijf.

Naast preventief, scoort ‘heterdaadkracht’ hoog. Maar liefst 28 procent gaf aan door middel van cameratoezicht kwaadwillenden op heterdaad te hebben kunnen betrappen.

Identificatie

Ook voor de ‘identificatie’ blijkt camerabeveiliging nuttig. 15 procent van de deelnemers vindt het herkennen van verdachten het grootste voordeel van camerabeveiliging in het bedrijf.

Doel bepalen

Het nut van cameratoezicht hangt nauw samen met het doel van camerabeveiliging. Overweegt u als ondernemer camera’s op te hangen of een nieuw systeem aan te schaffen? Dan is het belangrijk om goed te bedenken hoe en waar u deze wilt inzetten.

Beeldkwaliteit

Wat is het doel van cameratoezicht? Welke beeldkwaliteit heeft u nodig? In de whitepaper ‘Waar u aan moet denken bij de aanschaf van een videobeveiligingssysteem’ loopt Eric Bartels, expert op het gebied van videobeveiliging verschillende soorten vragen met u door. Tips helpen te voorkomen dat u een systeem aanschaft dat niet bij uw doelstelling, omgeving of budget past.

IP of analoog

Na het lezen van de whitepaper weet u waarom het zo belangrijk is het precieze doel van de camera te bepalen, waarom u voor IP of analoog zou moeten kiezen en welke andere vragen u zichzelf moet stellen bij de aanschaf van een nieuw systeem.