Poll – Welke poort is kwetsbaar?

Poll
30 november 2018 1 minuut leestijd

De fysieke, de menselijke en de logische poort: in Het Nieuwe Beveiligen speelt het driepoortenmodel een belangrijke rol. Dreigingen manifesteren zich volgens deze theorie via deze drie poorten. Over de beveiliging van welke poort maakt u zich zorgen?

De fysieke poort is de ingang waar fysieke maatregelen zoals dikke muren, hekken en beveiligers inbrekers buiten de deur moeten houden. De tweede poort is de menselijke poort: kwaadwillenden komen via deze poort binnen door bijvoorbeeld te solliciteren of zich anders voor te doen. De derde poort is de toegang die criminelen zichzelf verschaffen door middel van ICT.

Sterke informatiepositie

Het driepoortenmodel is een van de instrumenten binnen Het Nieuwe Beveiligen. In combinatie met het versterken van de informatiepositie is het beveiligen van zowel de fysieke, de menselijke als de logische poort een krachtig middel om de veiligheid binnen organisaties te vergroten.

Insider threat

Want niet alleen de fysieke poort is kwetsbaar. Cybercrime is een serieus probleem. Daarnaast komen insider threat (dreiging van binnenuit) en social engineering (een techniek waarbij criminelen psychologische trucs gebruiken om vertrouwelijke informatie te ontfutselen) meer voor.

Binnendringen

Wij zijn benieuwd over de beveiliging van welke poort u zich de meeste zorgen maakt. Via welke poort(en) maken kwaadwillenden kans uw organisatie binnen te dringen? Geef uw mening in onze poll!

Poll

Over welke poort maakt u zich zorgen?

  • Meerdere poorten (45%)
  • De menselijke poort (33%)
  • De fysieke poort (11%)
  • De logische poort (11%)

100 Stem(men)

Laden ... Laden ...

 

Het Nieuwe Beveiligen in de praktijk