Opleidingseisen beveiligers aanscherpen?

Poll
1 juli 2019 1 minuut leestijd

Bestond het werk van beveiligers vroeger vaak uit eenvoudige taken zoals het bedienen van de slagboom en het houden van de wacht, tegenwoordig worden steeds hogere eisen gesteld. De vraag is dan ook: moeten de opleidingseisen voor beveiligers worden aangescherpt? Wij zijn benieuwd naar uw mening.

Toekomstbestendig opleiden staat hoog op de agenda van de Nederlandse Veiligheidsbranche. ‘De verwachting is dat beveiligers vaker moeten kunnen omgaan met ingewikkelde technologische toepassingen. Daarnaast wordt van hen een andere, bredere rol verwacht’, zei Ard van der Steur enkele weken na zijn aantreden als voorzitter van de branchevereniging.

Proactief beveiligen

Over de vraag of de huidige opleiding nog wel aansluit op de praktijk bestaat veel discussie. Hoewel de instroomeis van mbo 2 in veel gevallen voldoet, komen er meer objecten bij waar beveiligers zelfstandig hun werk moeten doen. Instructies bieden niet altijd voldoende houvast, terwijl beveiligers wel snel beslissingen moeten kunnen nemen.

Met name een proactieve beveiligingsstrategie zoals Het Nieuwe Beveiligen brengt andere en ook meer verantwoordelijkheden met zich mee. Beveiligers signaleren afwijkend gedrag en acteren en alarmeren indien nodig. Ze opereren binnen een andere context.

Eisen aanscherpen?

Wij zijn benieuwd wat u vindt: sluit het huidige opleidingsniveau voldoende aan of moeten de opleidingseisen voor beveiligers worden aangescherpt? Laat het ons weten via onze poll!

Poll

Moeten de opleidingseisen voor beveiligers worden aangescherpt?

Laden ... Laden ...
New Call-to-action