Maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw beveiligingssysteem?

Poll
27 februari 2020 1 minuut leestijd

Nieuwe mogelijkheden brengen nieuwe dreigingen met zich mee, waaronder de kwetsbaarheid van fysieke securitysystemen. Inmiddels is het noodzakelijk er rekening mee te houden dat beveiligingssystemen worden bedreigd en aangevallen door virussen, malware en ransomware. Maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw beveiligingssysteem?

Moderne fysieke beveiligingssystemen maken steeds vaker gebruik van IP-technologie. Ze zijn onderdeel van een bedrijfsnetwerk, aangesloten op een centrale database en maken gebruik van draadloze communicatie. Securitysystemen zijn daardoor een integraal onderdeel van de IT-architectuur van een organisatie. Voor de securitymanager brengt dat nieuwe uitdagingen en risico’s met zich mee.  

Fysieke beveiligingssystemen

In de praktijk blijkt dat oplossingen die IT-systemen beschermen tegen digitale dreigingen vaak niet worden toegepast op fysieke beveiligingssystemen. En hoewel in veel gevallen de ontsluiting naar het internet via een firewall is beveiligd, wordt vaak niet al het verkeer gecontroleerd. Daardoor is inbraak mogelijk, bijvoorbeeld via een intern werkstation, een switch van het securitynetwerk of de aansluiting van een security device. 

End-to-end security

Beveiligingsspecialisten stellen dat een inhaalslag nodig is om kritische systemen om te bouwen naar end-to-end security waarbij structureel aandacht is voor soft- en firmware updates en hardening. Wij zijn benieuwd wat u daarvan vindt. Is uw fysieke beveiligingssysteem kwetsbaar? Geef uw mening in onze poll!

Poll

Maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw fysieke beveiligingssysteem?

Laden ... Laden ...

New Call-to-action