Is slimme technologie hét antwoord op het personeelstekort?

Poll
15 november 2022 Minder dan 1 minuut leestijd

De krapte op de arbeidsmarkt is zo hard opgelopen dat in alle beroepsgroepen sprake is van een tekort aan personeel. Ook in de beveiligingsbranche. Een van de oplossingen is inzetten op technologie. Wij zijn benieuwd wat u daarvan vindt. Is slimme technologie hét antwoord op het personeelstekort? Doe mee aan onze poll!

Beveiligingsdiensten worden specialistischer, kostbaarder en schaarser. Zeker nu de uurlonen komend jaar sterk stijgen. Om het vak van beveiliger aantrekkelijker maken wordt volop ingezet op prijscompensatie en het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden. Het is een van de oplossingen om de tekorten te lijf te gaan. 

Mens, data én techniek centraal

Een andere strategie is het inzetten op slimme technologie. Zo heeft Securitas haar positie als specialist in geïntegreerde beveiligingsoplossingen de afgelopen jaren flink verstevigd. Onder andere met de overname van verschillende technologiebedrijven. Veiligheidsoplossingen waarin mens, data én techniek centraal staan bieden volgens Securitas steeds vaker een alternatief voor beveiligingsdiensten. 

Technologie omarmen?

Hoewel het volgens beveiligingsprofessionals nu een goed moment is om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, wordt geavanceerde technologie in de beveiligingsmarkt nog lang niet overal toegepast. Beveiligingsdiensten blijven populair. Wij zijn daarom benieuwd naar uw mening. 

Poll

Is slimme technologie hét antwoord op het personeelstekort?

  • Ja, vol inzetten op technologie is nu noodzakelijk (50%)
  • Nee, het vak van beveiliger moet weer aantrekkelijk worden (50%)
  • Misschien, als andere oplossingen falen (0%)

4 Stem(men)

Laden ... Laden ...

 

New Call-to-action