Geavanceerd beveiligen

Artikel
Minder dan 1 minuut leestijd

Data-analyse, razendsnelle uitwisseling van gegevens, smart light, 3D-visualisatie. Dit is allang niet meer alleen maar toekomstmuziek.

Nieuwe toepassingen
Steeds meer van deze geavanceerde toepassingen worden ook gebruikt voor beveiliging. Ze bevorderen de efficiënte inzet van beveiligingsmaatregelen en vergroten de pakkans bij een incident. Maar nog belangrijker: er wordt ook veel mee voorkomen.

Naast deze geavanceerde toepassingen blijft de inzet van mensen en het samenwerken tussen de verschillende organisaties die gebruikmaken van de technieken cruciaal. Wilt u echt profijt halen uit de technische mogelijkheden dan zult u moeten onderzoeken welke mix aan maatregelen geschikt is voor welke specifieke situatie.

Bedrijventerreinen
Een mooi voorbeeld zijn de bedrijventerreinen. Daar wordt in de basis al samengewerkt tussen verschillende organisaties; overheden, bedrijfsverenigingen en particuliere beveiligers werken intensief samen om de veiligheid te vergroten. Juist binnen deze samenwerkingsverbanden worden dan ook vaak de meest geavanceerde technieken ingezet.