Bent u klaar voor Het Nieuwe Beveiligen?

Benchmark
1 minuut leestijd

Hoe vernieuwend is uw kijk op beveiliging? En hoe vertaalt zich dat naar de praktijk? De beste manier om daarachter te komen is uzelf te testen en te vergelijken met andere organisaties en bedrijven. Securitas ontwikkelde een benchmark naar aanleiding van onderzoek naar Het Nieuwe Beveiligen in het Nederlandse bedrijfsleven.

In ongeveer vijf minuten ontdekt u hoe ver uw organisatie is in de transformatie naar Het Nieuwe Beveiligen. U ontvangt een persoonlijk rapport waarin u kunt zien waar u staat op de as van het traditionele beveiligen naar Het Nieuwe Beveiligen. Daarnaast kunt u uw eigen situatie vergelijken met die van andere bedrijven.

Beveiligen als kernwaarde

Securitas ontwikkelde de benchmark naar aanleiding van onafhankelijk onderzoek naar de dreigingen waartegen bedrijven en organisaties zich wapenen, de manier waarop ze zich beveiligen en aankijken tegen de beveiligingsvisie van Securitas: Het Nieuwe Beveiligen. Welke beveiligingsmaatregelen hebben bedrijven genomen? En welke gaan ze nog nemen?

Door het invullen van de vragenlijst krijgt u inzicht in waar uw organisatie staat als het gaat om proactief beveiligen, integraal beveiligen, flexibel beveiligen en intuïtief beveiligen. In de benchmark komt ‘beveiligen als kernwaarde’ aan bod en wordt aandacht besteed aan de rol van de mens, kennis en techniek.

Visie en praktijk

Een van de opvallendste uitkomsten van het onderzoek is het grote verschil tussen denken en doen, de kloof tussen visie en praktijk. Met deze benchmark ontdekt u of dit ook in uw organisatie het geval is. Beveiligt u nog traditioneel of heeft u Het Nieuwe Beveiligen al helemaal ontdekt? En… brengt u dit ook in praktijk?

Voor Securitas staat vast dat veiligheid op een nieuwe manier moet worden ingericht. In een tijdperk waarin verandering de enige constante is en technologie zich in een razend tempo ontwikkelt, kan de beveiligingsbranche niet achterblijven. Nieuwe kansen en dreigingen maken een andere kijk op beveiliging noodzakelijk.

Het Nieuwe Beveiligen

In Het Nieuwe Beveiligen staan een proactieve, integrale en gastvrije aanpak centraal. Securitas beveiligt niet langer op basis van vastgelegde risico’s, maar op afwijkende signalen vanuit realtime data en menselijk gedrag. Daarbij wordt een integrale aanpak van fysieke beveiliging en cybersecurity steeds belangrijker.