Slimme apparaten, vormen ze een risico?

Poll
19 maart 2018 1 minuut leestijd

Koffie zetten met je smartphone, op weg naar huis de verlichting en verwarming aanzetten en op afstand je wasmachine besturen. Slimme apparaten, ook wel Internet of Things genoemd, raken steeds meer ingeburgerd. Maakt u zich zorgen over de risico’s?

Met het overlijden van de Britse wetenschapper Stephen Hawking is de discussie over kunstmatige intelligentie weer heel actueel. Hawking waarschuwde de laatste jaren regelmatig voor de gevaren van kunstmatige intelligentie. De ontwikkeling kan volgens hem zelfs het einde van de mensheid betekenen, als machines slimmer worden dan wij.

Gevaarlijk superbrein

Loopt het echt zo’n vaart? Dat slimme apparaten zo slim worden dat ze als aan elkaar gekoppeld superbrein een reëel gevaar vormen? Daarover zijn de meningen verdeeld. Wij zijn benieuwd wat u vindt van slimme apparaten. Maakt u zich zorgen over de risico’s? Over de informatie die ze over u  verzamelen, uw privacy en de beveiliging? Laat het ons weten via onze poll!

Poll

Slimme apparaten, maakt u zich zorgen over de risico’s?

Laden ... Laden ...

Studio Sessies

Bent u geïnteresseerd in de impact van nieuwe technologie op beveiliging? Kijk dan aflevering 2 van de Securitas Studio Sessies. In deze aflevering gaan experts Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en hoogleraar Veiligheidskunde Pieter van Gelder dieper in op dit onderwerp. De sessie maakt deel uit van drie inspirerende afleveringen waarin wij u meenemen in de belangrijkste ontwikkelingen in de beveiligingswereld.

Bekijk hier aflevering 2